Webdesign het fundament voor optimale vindbaarheid in de zoekmachines

Website design

Een solide fundament voor SEO en online marketing.

Laat ons jouw website ontwerpen en bouwen om de vindbaarheid te vergroten.

Website design

Een solide fundament voor SEO en online marketing.

Laat ons jouw website ontwerpen en bouwen om de vindbaarheid te vergroten.

Website laten maken

Heeft je bestaande website een flinke make-over nodig of wil je een compleet nieuwe website laten bouwen? Als ervaren specialist in website migraties helpen we je graag met het realiseren van een website die bij jouw visie past. Door te sparren over je ideeën en wensen komen we samen tot een plan/ontwerp, waarmee we aan de slag kunnen. Als je de website door ons laat maken, weet je zeker dat u, aan het einde van het project, een website hebt waarover je tevreden bent.

Wanneer je een website bezoekt maak je binnen enkele seconden de keuze of dit bedrijf/persoon jouw vraag/behoefte kan invullen. Een professionele look is onmisbaar als visitekaartje voor de zakelijke dienstverlener, terwijl een frivole of geanimeerde vormgeving meer geschikt is voor een creatief beroep of een persoonlijke website. Naast de uitstraling zijn gebruikersvriendelijkheid en snelheid belangrijke punten waarop beoordeeld wordt. Daarom is het bouwen van een goede website een vak apart. Samen kunnen we jouw droomwebsite vormgeven en vervolgens daadwerkelijk realiseren.

Met welk pakket bouwen wij de website?

Website development met een Static Site Genarator

Neckam kiest er bewust voor om geen websites te bouwen in Wordpress. In plaats hiervan gebruiken we de Static-Site-Genarator (SSG) Eleventy om de websites te bouwen en te genereren. Hiermee ontstaat een website die snel laad, er volledige controle is over de structuur/inrichting en veilig tegen aanvallen van hackers. Door de verschillende onderdelen van de website op te delen in bouwblokken, kunnen kleine wijzigingen eenvoudig doorgevoerd worden over vele of alle pagina’s. Daarnaast kunnen nieuwe pagina’s of componenten snel toegevoegd worden.

De meeste B2B websites of een site van een kleinere ondernemer zijn redelijk statisch betreft inhoud. Buiten nieuwsberichten, (maandelijkse) acties of een blog worden er weinig aanpassingen gedaan. De interacties met de bezoekers zijn beperkt tot het invullen van een contactformulier. Waarmee dit type sites perfect zijn om gebouwd te worden met een modulair principe. De lay-out voor de blog of nieuwsberichten worden éénmalig ingericht. En vervolgens hoeven alleen de tekst en/of afbeeldingen toegevoegd te worden aan de site om een nieuwe pagina te creëren.

Waarom we geen websites bouwen in Wordpress

Lange laadtijd door Wordpress plugins

Een groot deel van de websites op het internet draaien op het content managementsysteem Wordpress. Welke gezien wordt als gebruikersvriendelijk en eenvoudig te beheren. Voor extra functionaliteit of opties zijn er veel plug-ins beschikbaar. En voor een leuke lay-out is er keuze uit duizenden themes. Een groot nadeel hiervan is dat al deze extra’s toegevoegd worden aan alle pagina’s, waarmee deze onnodig groter worden. Waardoor het langer duurt voordat de site geladen is voor de gebruiker. Wanneer men specifieke wensen of aanpassingen wil, dan is gespecialiseerde kennis vereist. Niet alleen voor het bouwen van de toepassing, ook voor het beheer hiervan.

Daarnaast kunnen, in elk van de geïnstalleerde plug-ins en themes, zwakheden ontstaan waarmee hackers toegang tot de site krijgen of misbruik kunnen maken om kwaadaardige code te activeren op het device van de bezoekers. Voor het beveiligen van Wordpress zijn goede (betaalde) plug-ins beschikbaar zoals WordFence. Deze nemen niet de noodzaak weg op het regelmatig controleren van de updates en log bestanden. Het succes van Wordpress heeft als nadeel dat er dagelijks meerdere pogingen worden gedaan om in te loggen op de beheerders pagina met malafide programma’s. Ook als een website geen Wordpress draait, zal men deze pogingen voorbij zien komen in logs.

Om een Wordpress website optimaal in te stellen voor SEO, is het gebruik van een betaalde plug-in zoals Yoast vereist. Hiermee krijg je inzicht welke vereiste velden, zoals paginatitels en alt teksten afbeeldingen, niet of onvolledig zijn ingevuld. Daarnaast biedt de software de optie om gestructureerde data toe te voegen aan pagina’s.

Webdesign waarmee je vindbaar bent en past bij jouw bedrijf

Neckam wil haar klanten een website bieden welke standaard SEO geoptimaliseerd is, ‘structured data’ toevoegt aan de pagina’s, een snelle laadtijd heeft, moeilijk te hacken is en de uitstraling heeft die je voor ogen heeft. Hieronder vind je enkele voorbeelden van websites die Neckam heeft ontworpen en ontwikkeld.

Website van Robin Uitgaansmode voor de algehele collectie jurken en accessoires

galajurk.nl

Website van Renata's Salon Unique in Maarssen

renatasalonunique.nl

Kleine site voor gewichtsconsulente Diane Brouwer

gezonddoorvoeding.nl

Website van Robin Uitgaansmode voor de trouwjurken collectie en bruidsaccessoires

robinbruidsjurken.nl