Diensten van Neckam om u te helpen met de vindbaarheid van uw website

Neckam

De gids in zoekoptimalisatie vraagstukken.

Met onze expertise en ervaring helpen wij je in het verbeteren van je website.

Neckam

De gids in zoekoptimalisatie vraagstukken.

Met onze expertise en ervaring helpen wij je in het verbeteren van je website.

Waarmee kan Neckam je helpen?

Met Neckam wil ik, Michel van der Kroef, meer opdrachtgevers de kans geven om gebruik te maken van mijn kennis, ervaring en expertise. Waarbij ik mij vooral richt op de SEO-analyse, Technical audits, website development en migraties. Natuurlijk kun je ook een verzoek indienen voor mijn inzet in andere vragen over zoekoptimalisatie of webdesign.

Een korte geschiedenis van...

Website ontwikkeling en zoekmachine optimalisatie

Bijna twintig jaar terug ben ik begonnen met bouwen van websites. Met de komst van de eerste zoekmachine en weinig commerciële bedrijven online, was het eenvoudig om de hoogste plekken in de zoekresultaten te bemachtigen. Vele bouwers van websites propte hun pagina’s vol met populaire zoekwoorden, om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Vaak stonden deze pagina’s ook vol met advertenties, waarmee de website-eigenaren geld verdiende. In 2012 bracht Google de eerste Pinguïn update uit in hun strijd tegen deze webspam. In de jaren hierna verbeterde Google zijn software verder en stapte eind 2016 over op de Google Core Algorithm. Vanaf deze tijd ben ik mij fulltime gaan verdiepen in de optimalisatie voor zoekmachines en deze kennis gaan toepassen in diverse projecten en websites. De afgelopen jaren is daar ook de aandacht voor de gebruikers ervaring (User eXperience), Webdesign en development bijgekomen.

Vanuit mijn technische achtergrond, werkervaringen als ‘Microsoft Messaging and Security’ consultant ben ik staat om met complexe omgevingen te werken, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden.

Ook bij het voorbereiden en uitvoeren van een website migratie kun je een beroep doen op mijn expertise. Het planmatig en gestructureerd werken, welke nodig zijn voor dergelijke ingrijpende projecten, zijn een standaard geworden door mijn rol als projectleider in diverse trajecten. Je kun mij natuurlijk ook inschakelen om problemen op te lossen na een migratie, maar beter is het om dit te doen bij de start van het traject. Even een kleine anekdote; Twee dagen na de migratie van een mail omgeving, kwam de leidinggevende van IT-afdeling bevestiging vragen of de migratie echt uit gevoerd was. Hij had namelijk geen enkel telefoontje gehad of melding gezien dat gebruikers niet bij hun mail konden. We konden hem bevestigen dat alle mailboxen overgezet waren en iedereen, op één persoon na, zijn mail had geopend sindsdien. Hij kon dus nog maximaal 1 belletje krijgen, ware het niet, dat dit persoon de week ervoor het bedrijf had verlaten.

Waarom is Neckam gestart?

Advies voor vindbaarheid van uw website

De afgelopen jaren ben ik meerdere malen benaderd voor het verbeteren van de vindbaarheid van een bedrijf of het bouwen van een nieuwe website. Een aantal, van deze verzoeken, heb ik niet kunnen uitvoeren, daar men een factuur verlangde voor de administratie of het om inhuur op projectbasis betrof. Om ook deze aanvragen te kunnen accepteren en te voltooien heb ik als zzp’er Neckam gestart.

Bij de zoektocht naar een geschikte bedrijfsnaam heb ik bewust gekozen om geen naam te nemen, waarin de bedrijfsactiviteit in terugkomt. De technologieën, expertises en aandachtgebieden veranderen met loop van de jaren, met name in de IT. De vindbaarheid in de zoekmachine is tegenwoordig ook niet meer afhankelijk van een perfect match domeinnaam. Door mijn interesses in de wetenschap, natuurkunde en techniek heb ik gekeken naar uitvinders en wetenschappers uit het verleden, wiens naam en werkgebied/ontdekking mij aansprak. En welke past bij het uitdagende karakter van het SEO-gebied. De naam Neckam vond ik perfect passen bij de rol van gids, die ik voor je (bedrijf) wil zijn in beter vindbaarheid in de zoekmachines.

Wie was Alexander Neckam

Alexander Neckam was een Engelse magneticus, dichter, theoloog en schrijver (geboren op 8 september 1157, St. Albans, Hertfordshire, Eng. - stierf begin 1217, Kempsey, Worcestershire). Zijn leerboek De utensilibus (“On Instruments”) is het vroegst bekende Europese geschrift, waarin het magnetische kompas wordt genoemd als navigatiehulpmiddel. Het was waarschijnlijk in Parijs waar Neckam hoorde over het gebruik van een magnetische naald, gemonteerd op een draaipunt. De naald zou draaien totdat hij naar het noorden wees en zo de schippers richting gaf tijdens hun zeiltochten bij slecht zicht of sterrenloze nachten. Dit hulpmiddel was toen geen nieuwigheid bij de zeelieden. Neckam was alleen de eerste, in de westerse wereld, die dit instrument en de werking ervan beschreef op schrift.

Meer info over de Alexander Neckam vind je terug op wikipedia.