Keyword research naar belangrijke zoekwoorden of termen voor de website

Zoekwoorden onderzoek

Geeft je inzicht in de behoefte van je doelgroep.

Ontdek de kansen voor het creëren van betere content.

Zoekwoorden onderzoek

Geeft je inzicht in de behoefte van je doelgroep.

Ontdek de kansen voor het creëren van betere content.

-

Waarom is zoekwoorden of termen onderzoek belangrijk?

De belangrijkste reden om een zoekwoorden onderzoek uit te voeren, is om inzicht te krijgen naar de behoefte van de doelgroep. Mensen zoeken naar een antwoord op hun vraag, een product om te kopen of een bedrijf welke een specifieke services verleent. Dit gebeurt door op één woord te zoeken of een combinatie van woorden. De zoekmachines worden steeds beter in het begrijpen van de zoekintentie, waardoor een complete zin vaak een betere zoekterm is, welke leidt naar de juiste informatie.

Een keyword research is vaak het startpunt voor het toevoegen van nieuwe pagina’s of het optimaliseren van bestaande content. Het wordt ook gezien als een essentieel onderdeel voor de online marketingstrategie van een bedrijf. Met behulp van het onderzoek kunnen we de kloof vinden tussen wat er nu aangeboden wordt en waar de doelgroep naar op zoek is. Er hoeft geen sprake te zijn van een mismatch, met subtiele aanvullingen kan de content al beter aansluiten op de zoektermen.

Keyword research voor nieuwe ideeën

Zoekwoorden onderzoek voor het vinden van nieuwe content

Voor het creëren van extra pagina’s is een onderzoek een perfecte basis om nieuwe ideeën te vinden of inspiratie op te doen. Wat is mooier dan de zoekterm te vinden waarop jij het antwoord weet of waarvoor jouw product de oplossing is. Misschien is het een goed begin voor de start van een nieuwe marketingcampagne of het bereiken van een nieuwe doelgroep. En dit hoeft niet beperkt te blijven tot onlineactiviteiten, ook voor een brochure of advertenties zijn de resultaten nuttig.

De zoekintenties van mensen veranderen met de tijd, zijn afhankelijk van het seizoen en actualiteiten. Tijdens een zoekwoorden onderzoek krijg je ideeën voor aanvullingen of aanpassingen voor de bestaande content. Hiermee kun je inhoud van de pagina’s up-to-date houden en eventueel waardevolle teksten toevoegen.

Het verzamelen van zoekwoorden informatie

In de eerste fase van een zoekwoorden onderzoek wordt zoveel mogelijk relevante en nieuwe zoektermen verzameld binnen één onderwerp. Na analyse op zoekvolume, concurrentie en zoekintentie blijft een klein gedeelte over, waaruit de belangrijkste short tail en long tail keywords als ware goudkorrels worden uitgefilterd. Op basis van de juiste zoekwoorden kunnen nieuwe teksten worden geschreven, webpagina’s toegevoegd of content worden aangepast.

Door een uitgebreid onderzoek te doen wordt voorkomen dat kostbare tijd wordt verspild in het aanmaken pagina’s en schrijven van content. Je wilt toch dat de webpagina’s of blogartikelen worden gevonden en gelezen. De kans op een goede ranking is groter bij het gebruik van de juiste zoektermen in de teksten, die aansluiten op de behoefte van de bezoeker.

Wat zijn de te verwachten resultaten van een zoekwoorden onderzoeken?

Resultaten van een zoekwoorden onderzoek

Door het toevoegen van (ver)nieuwde content is te verwachten dat de website scoort op meer zoektermen. Bij de juiste gekozen zoekwoorden en geschreven teksten zullen deze beter aansluiten bij de zoekintentie, waarmee de juiste doelgroep de website bezoekt. De snelheid en omvang van de resultaten is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de autoriteit van de website, andere content en technische SEO. Daarom is het belangrijk om deze factoren op orde te hebben, voordat nieuwe content wordt toegevoegd aan een website. Anders zou dit zonde van de inspanning, tijd en geld zijn.

Laat het Keyword research door Neckam uitvoeren

Wanneer je liever niet zelf een zoekwoorden onderzoek wil/kan uitvoeren, kunnen wij dit voor je doen. We overleggen wat de scope is van het onderzoek en waarvoor de resultaten worden gebruikt. Hierna ontvang je een offerte, waarin staat wat je kunt verwachten en binnen welke tijdsduur het onderzoek afgerond wordt.